Geriatrie Fysiotherapie

Specialisaties
Home » Specialisaties » Geriatrie Fysiotherapie

Naarmate u ouder wordt, wordt bewegen steeds lastiger. Dagelijkse activiteiten bezorgen u pijn of zijn zelfs niet of moeizaam uit te voeren. Geriatriefysiotherapie is gericht op het behandelen van klachten die meestal ontstaan door een hogere leeftijd.

Wat doet een geriatriefysiotherapeut?

Onze specialisten op het gebieden van geriatriefysiotherapie zullen altijd, samen met u, een persoonlijk behandelplan opstellen. Dat doen ze aan de hand van een intakegesprek en een kort lichamelijk onderzoek. We zoeken naar behandelingen en oefeningen op maat, bespreken het traject en de verwachte uitkomsten. We kunnen u bijvoorbeeld ook begeleiden bij het gebruik van hulpmiddelen, zoals een rollator. Ook helpen we u bij angst om te vallen.

Met geriatriefysiotherapie richten we ons op het dagelijks bewegen. We streven ernaar een positieve bijdrage te leveren aan het behouden of vergroten van de zelfredzaamheid. Dat is een belangrijke voorwaarde voor de kwaliteit van leven en uw deelname aan de samenleving.

Wanneer is geriatriefysiotherapie geschikt?

Geriatriefysiotherapie is er voor allerhande klachten waar u mee te maken krijgt als u ouder wordt. U kunt denken aan de volgende problemen:

  • Algemene gezondheidsproblemen door ouderdom
  • Herstel na een operatie
  • Een beroerte (CVA)
  • Dementie
  • Loopproblemen of hulp bij het lopen met rollator
  • Valproblematiek en evenwichtsstoornissen
  • Osteoporose
  • Artrose
  • Hulp voor de mantelzorger bij tillen of transfers

Behandelingen bij geriatriefysiotherapie

De behandelingen waar u bij geriatriefysiotherapie mee te maken krijgt, zijn erop gericht om u voldoende te laten bewegen. Vaak heeft u de neiging om minder te bewegen als het pijn doet, maar hier worden de klachten alleen maar erger van. Daarom kijken we naar hoe u op de juiste manier kunt bewegen, zodat u zo soepel mogelijk ouder kunt worden.
De exacte behandeling hangt af van uw klachten, het ontstaan ervan en eventuele behandelingen in het verleden.

Na een operatie

Als u een nieuwe heup of nieuwe knie heeft gekregen, kan fysiotherapie helpen bij uw herstel. Ook als u om een andere reden geopereerd bent, helpt geriatriefysiotherapie u met uw klachten.

Behandeling huis of op de praktijk

Fysio Forte is gespecialiseerd in het geven van behandelingen aan huis. Dat doen we alleen als u door uw klachten niet in staat bent om zelf naar onze praktijk te komen, dus u heeft er een medische indicatie voor nodig. We bezoeken u graag in de stad Groningen of in 1 van de omliggende dorpen.

Vergoeding & tarieven

Elke zorgverzekeraar heeft andere voorwaarden als het om de vergoeding van fysiotherapie gaat. Daarom is het belangrijk dat u bij uw eigen zorgverzekeraar nagaat of fysiotherapeutische zorg vergoed wordt. Als de zorg vergoed wordt, dan handelen we dat in bijna alle gevallen rechtstreeks met uw zorgverzekeraar af. Daarvoor hebben we met de meeste verzekeraars een contract afgesloten. Wordt fysiotherapie niet vergoed, dan betaalt u de praktijktarieven

Afspraak maken

Wilt u contact met 1 van onze geriatriefysiotherapeuten? Maak dan direct een afspraak.

Maak een afspraak met een specialist

Vragen?

Dr. Betsy Weening- Dijksterhuis PhD
Algemene Fysiotherapie
Geriatrie Fysiotherapie
Fysiotherapie in de palliatieve fase