Valpreventie

Fysiotherapie bij angst om te vallen

Veel ouderen krijgen te maken met valangst. Dat kan ontstaan omdat u eerder bent gevallen en weet hoe vervelend dat kan zijn, maar dat hoeft niet. Angst om te vallen kan ook ontwikkeld worden als reactie op een kwetsbaarder gevoel. Bent u bang om te vallen? Dan kan dit grote gevolgen hebben op uw levenskwaliteit. Misschien durft u niet zo makkelijk meer de deur uit te gaan of voelt u zich op een andere manier beperkt. Fysiotherapie kan u op meerdere manieren helpen om uw valangst te overwinnen. Maak een afspraak om te bespreken wat we voor u kunnen doen.

Het probleem met angst om te vallen
Als u bang bent om te vallen, is de kans groot dat u in een vicieuze cirkel belandt. De valangst kan er namelijk voor zorgen dat uw oriƫntatie verstoord raakt. Hierdoor wordt u minder stabiel, waardoor u sneller kunt vallen. Op die manier gebeurt juist datgene waar u bang voor bent. Door de angst om te vallen bent u geneigd minder te bewegen, waardoor spierkracht, coordinatie en balans afnemen. Ook dit vergroot de kans op een val. Het is belangrijk dat deze vicieuze cirkel voorkomen of doorbroken wordt. Dat kan met fysiotherapie.

Fysiotherapie helpt bij valangst
De geriatriefysiotherapeuten bij Fysio Forte zijn gespecialiseerd in zorg voor ouderen. Dankzij deze specifieke kennis en ervaring kunnen we u helpen. Dat doen we met behandelingen en oefeningen op maat. U leert de angst te overwinnen, spierkracht op te bouwen, uw balans te verbeteren en vermijdingsgedrag te voorkomen. Zo zorgt u ervoor dat valangst u niet in de weg gaat staan in het dagelijks leven, en u zo lang mogelijk zo soepel mogelijk blijft bewegen.

Vergoeding & tarieven
Elke zorgverzekeraar heeft andere voorwaarden als het om de vergoeding van fysiotherapie gaat. Daarom is het belangrijk dat u bij uw eigen zorgverzekeraar nagaat of fysiotherapeutische zorg vergoed wordt. Als de zorg vergoed wordt, dan handelen we dat in bijna alle gevallen rechtstreeks met uw zorgverzekeraar af. Daarvoor hebben we met de meeste verzekeraars een contract afgesloten. Wordt fysiotherapie niet vergoed, dan betaalt u de praktijktarieven .

Afspraak maken
Wilt u weten wat we kunnen doen om uw angst om te vallen te verminderen? Maak dan een afspraak, zodat we tijdens het intakegesprek kunnen bekijken wat we voor u kunnen betekenen.

Wilt u een afspraak maken ?
Maak een afspraak