Rugklachten

Ik heb rugpijn

Als we het hebben over rugpijn, dan gaat dat over allerlei soorten pijn of ongemak aan uw rug. Bijna iedereen krijgt in zijn leven te maken met rugpijn. Soms is dat maar eventjes en is het na een aantal behandelingen weer over. In andere gevallen is er sprake van chronische rugpijn, die helaas ook veel voorkomen. Omdat de rug een grote rol speelt bij het bewegen van uw lichaam, heeft rugpijn vaak grote invloed op de bewegingsvrijheid. Gerichte fysiotherapie bij rugpijn heeft vaak veel effect. Zowel bij acute als chronische rugpijn kunnen behandelingen en oefeningen u snel weer soepeler laten bewegen.

Symptomen van rugpijn
Vaak zorgt rugpijn voor pijn in andere delen van het lichaam. Dat is afhankelijk van waar de pijn in de rug zich bevindt. Heeft u pijn tussen uw schouderbladen? Dan kan de pijn uitstralen naar uw nek of armen. Ook kan het zorgen voor hoofdpijn. Zit de rugpijn in de onderrug, dan voelt de hele rug vaak vermoeid. De pijn straalt dan vaak uit naar de billen, bovenbenen, onderbenen, voeten of flanken. Heeft u last van rugpijn en bent u op zoek naar een fysiotherapeut die u hierbij kan helpen? Bij Fysio Forte bespreken we in een intakegesprek graag wat we voor u kunnen betekenen.

Oorzaak van rugpijn
Een vervelend aspect van rugpijn is dat er in veel gevallen geen specifieke oorzaak is. Dit noemen we aspecifieke rugpijn. Deze rugpijn kunnen veroorzaakt worden door een verkeerde houding, te grote inspanning, vermoeidheid, stress, overgewicht of verkeerd tillen. Tijdens een intakegesprek proberen we te achterhalen wat de pijn heeft veroorzaakt, zodat u daar in de toekomst profijt van heeft.

Er zijn ook rugpijn waarbij de oorzaak wel duidelijk aanwijsbaar is. Dit zijn specifieke rugpijn. Denk bijvoorbeeld aan een hernia, osteoporose, artrose of de ziekte van Bechterew. Ook in het geval van specifieke rugpijn kunnen de specialisten van Fysio Forte u snel en vakkundig begeleiden.

Vergoeding & tarieven
Elke zorgverzekeraar heeft andere voorwaarden als het om de vergoeding van fysiotherapie gaat. Daarom is het belangrijk dat u bij uw eigen zorgverzekeraar nagaat of fysiotherapeutische zorg vergoed wordt. Als de zorg vergoed wordt, dan handelen we dat in bijna alle gevallen rechtstreeks met uw zorgverzekeraar af. Daarvoor hebben we met de meeste verzekeraars een contract afgesloten. Wordt fysiotherapie niet vergoed, dan betaalt u de praktijktarieven. 

Afspraak maken
Wilt u weten wat we kunnen doen om uw rugpijn te verminderen? Maak dan een afspraak , zodat we tijdens het intakegesprek kunnen bekijken wat we voor u kunnen betekenen.

 

Wilt u een afspraak maken ?
Maak een afspraak