Nieuwe knie

Fysiotherapie bij een nieuwe knie

Krijgt u een nieuwe knie? Dan begint het revalideren al in het ziekenhuis. Hoe eerder het revalidatieproces na de operatie gestart wordt, hoe beter dat voor het herstel is. Zo leert u snel leven met een nieuwe knie. Zodra u uit het ziekenhuis ontslagen bent, is het revalidatieproces nog niet afgerond. Samen met 1 van onze therapeuten kunt u stap voor stap aan uw herstel werken, door middel van behandelingen en oefeningen. Heeft u net een nieuwe knie of krijgt u binnenkort een knieprothese? Maak dan een afspraak om te kijken wat Fysio Forte voor u kan betekenen. We behandelen op de praktijk of bij u thuis.

Revalidatie na het ziekenhuis
De fysiotherapeut in het ziekenhuis zal u eerst begeleiden. Zodra u thuiskomt, kunnen onze therapeuten het revalidatietraject ondersteunen. Met behandelingen en oefeningen zorgen we ervoor dat de spierkracht toeneemt en dat u de nieuwe knie soepel kunt bewegen. Ook letten we er nadrukkelijk op dat de knie niet overbelast raakt, wat in een revalidatieproces van groot belang is.

Na een operatie kunt u niet direct alles weer doen. Het herstel neemt een tijd in beslag. Zeker in de eerste 6 weken na de operatie is het belangrijk dat u geen verkeerde bewegingen maakt en de nieuwe knie niet zwaar belast.

Fysiotherapie voor de operatie
Om u zo goed mogelijk voor te bereiden op de operatie, kunnen onze therapeuten een aantal oefeningen voorschrijven. U krijgt dan een schema met oefeningen die u thuis kunt uitvoeren. Hiermee traint u de spieren en zorgt u dat de knie zo soepel mogelijk blijft. Ook vermindert fysiotherapie voor de operatie de kans op bloedstolsels en versnelt het het herstel.

Vergoeding & tarieven
Elke zorgverzekeraar heeft andere voorwaarden als het om de vergoeding van fysiotherapie gaat. Daarom is het belangrijk dat u bij uw eigen zorgverzekeraar nagaat of fysiotherapeutische zorg vergoed wordt. Als de zorg vergoed wordt, dan handelen we dat in bijna alle gevallen rechtstreeks met uw zorgverzekeraar af. Daarvoor hebben we met de meeste verzekeraars een contract afgesloten. Wordt fysiotherapie niet vergoed, dan betaalt u de praktijktarieven.

Afspraak maken
Wilt u weten wat we kunnen doen om u te helpen bij een nieuwe knie? Tijdens een intakegesprek kunnen we u dat precies vertellen. Maak eenvoudig een afspraak.

 

Wilt u een afspraak maken ?
Maak een afspraak