Nieuwe heup

Fysiotherapie bij een nieuwe heup

Zodra u een heupprothese heeft gekregen, start het revalidatietraject. Dit proces moet zo snel mogelijk na de operatie gestart worden, zodat u zo snel mogelijk leert leven met uw nieuwe heup. Door spoedig te beginnen met revalideren, zorgt u er stap voor stap voor dat uw herstel spoedig verloopt. Dit begint met oefeningen die u al in bed kunt doen. Zodra uw herstel dat toelaat, kunt u spierversterkende oefeningen en loopoefeningen gaan doen. Heeft u net een nieuwe heup of krijgt u binnenkort een heupprothese? Dan kunt u bij Fysio Forte terecht voor begeleiding op maat. We behandelen op de praktijk of bij u thuis.

Revalidatie na het ziekenhuis
Direct na de operatie kunt u al beginnen met het revalidatieproces. De fysiotherapeut in het ziekenhuis zal u eerst begeleiden. Zodra u uit het ziekenhuis bent ontslagen, is het belangrijk dat u blijft oefenen. Daarvoor kunt u bij de fysiotherapeuten van Fysio Forte terecht. We nemen oefeningen met u door die uw spierkracht vergroten en ervoor zorgen dat u de heup snel zo soepel mogelijk kunt gebruiken. Wij komen daarvoor, in ieder geval in de eerste periode, bij u thuis.

Zo voorkomt u problemen
Het is belangrijk dat u na de operatie rustig begint met bewegen. Zo mag u de eerste 6 weken na de operatie bijvoorbeeld geen zware voorwerpen tillen. Ook mag u de knie niet hoger dan de heup optillen. Hurken en knielen is niet aan te raden, net als het kruisen van uw benen. Rustig wandelen is wel slim, mits u voldoende rust neemt na elke wandeling. Een verhoogd bed en een verhoogde stoel zorgen ervoor dat opstaan eenvoudiger gaat.

Fysiotherapie voor de operatie
Bij Fysio Forte kunnen we u helpen met het wennen aan de nieuwe heup. Maar het is ook belangrijk dat u voor de operatie al wat oefeningen doet. Zo zorgen we ervoor dat u de nieuwe heup zo snel mogelijk kunt gebruiken. U krijgt een schema met oefeningen die u thuis kunt doen. De oefeningen zijn erop gericht om de spierkracht te vergroten en de heup soepel te houden. Ook verminderen de oefeningen de kans op bloedstolsels. Zo herstelt u zo snel mogelijk van de ingrijpende operatie en kunt u snel normaal gebruikmaken van uw nieuwe heup.

Vergoeding & tarieven
Elke zorgverzekeraar heeft andere voorwaarden als het om de vergoeding van fysiotherapie gaat. Daarom is het belangrijk dat u bij uw eigen zorgverzekeraar nagaat of fysiotherapeutische zorg vergoed wordt. Als de zorg vergoed wordt, dan handelen we dat in bijna alle gevallen rechtstreeks met uw zorgverzekeraar af. Daarvoor hebben we met de meeste verzekeraars een contract afgesloten. Wordt fysiotherapie niet vergoed, dan betaalt u de praktijktarieven. 

Afspraak maken
Wilt u weten wat we kunnen doen om u te helpen bij een nieuwe heup? Tijdens een intakegesprek kunnen we u dat precies vertellen. Maak eenvoudig een afspraak .

Wilt u een afspraak maken ?
Maak een afspraak