Home » Nieuws » Fysiotherapie na Corona

Fysiotherapie na Corona

9 juli 2021

Fysiotherapie na corona

Hebt u corona gehad en ervaart u nog klachten? Inmiddels is bekend dat er een grote groep ex-coronapatiƫnten is die (ook zonder ziekenhuisopname) lang aanhoudende klachten hebben. Nadat de acute klachten voorbij zijn, kan het zijn dan u nog weken of maanden een sterk verlaagde belastbaarheid ervaart. Dit kunnen klachten zijn als vermoeidheid, kortademigheid, conditie- en krachtsverlies. Hierdoor kunt u problemen ervaren met dagelijkse activiteiten, zoals slechts kleine afstanden kunnen lopen, problemen bij de zelfverzorging of traplopen.

De fysiotherapeut kan u helpen. Hij helpt u om meer inzicht te krijgen in uw klachten en adviseert en begeleidt bij het weer opbouwen van dagelijkse activiteiten. Er wordt ook gekeken hoe het verder met uw gaat. Hebt u problemen op emotioneel vlak, verloopt het herstel goed en eet u (gezond)genoeg? Als het nodig is, schakelt de fysiotherapeut in overleg met de huisarts andere zorgverleners in.

Samen werken we op een verantwoorde manier aan uw herstel. Afhankelijk van uw toestand of leeftijd, kan deze behandeling op de praktijk of thuis plaatsvinden. Wij bieden algemene fysiotherapie en geriatriefysiotherapie.

Door de uitbreiding van het basispakket kunnen post-coronapatiƫnten met langdurige klachten in eerste instantie gedurende maximaal zes maanden lang gebruik maken van fysiotherapie. Er is hiervoor wel een verwijzing van de huisarts nodig.

Wilt u meer weten of een afspraak maken?

U kunt altijd contact opnemen of een kijkje nemen op onze website.

 

Fysio Forte

Van Iddekingeweg 65

9721 CB Groningen

050-5270600

info@fysioforte.nl

www.fysioforte.nl

Wilt u een afspraak maken ?
Maak een afspraak