Parkinson

Specialisaties
Home » Specialisaties » Parkinson

In Nederland leven 50.000 mensen met de ziekte van Parkinson. Parkinson is een complexe ziekte die ontstaat in de hersenen. Het treft mannen en vrouwen, jong en oud. De ziekte kan zich uiten op allerlei manieren. De symptomen kunnen ervoor zorgen dat u problemen ervaart in het dagelijks leven.

De meest voorkomende symptomen zijn:
- Trillen
- trager bewegen
- slaapstoornissen
- depressie
- pijn
- incontinentie
- valincidenten

ParkinsonNet

De behandeling van iemand met Parkinson vraagt om expertise. Onderlinge samenwerking met de patiënt en andere betrokken zorgverleners is van groot belang. Hierbij staat de wens van de patiënt altijd centraal. ParkinsonNet is een landelijk netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van parkinsonpatiënten. In dit netwerk zijn meer dan 3.000 zorgverleners aangesloten, waaronder fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, verpleegkundigen en neurologen.

Onze collega Inge Bottema is ook aangesloten bij ParksinsonNet. Als u problemen ervaart bij het dagelijks bewegen, kunt u baat hebben bij fysiotherapie. Bijvoorbeeld bij achteruitgang van de conditie, moeilijker in en uit bed komen, moeilijk kunnen opstaan uit de stoel, problemen met lopen of nek-en schouderklachten. Maar ook bij valincidenten of wanneer u (of uw partner) merkt dat u steeds minder beweegt. 

Behandeling huis of op de praktijk

Fysio Forte is gespecialiseerd in het geven van behandelingen aan huis. Dat doen we alleen als u door uw klachten niet in staat bent om zelf naar onze praktijk te komen, dus u heeft er een medische indicatie voor nodig. We bezoeken u graag in de stad Groningen of in 1 van de omliggende dorpen.

Vergoeding & tarieven

Elke zorgverzekeraar heeft andere voorwaarden als het om de vergoeding van fysiotherapie gaat. Daarom is het belangrijk dat u bij uw eigen zorgverzekeraar nagaat of fysiotherapeutische zorg vergoed wordt. Als de zorg vergoed wordt, dan handelen we dat in bijna alle gevallen rechtstreeks met uw zorgverzekeraar af. Daarvoor hebben we met de meeste verzekeraars een contract afgesloten. Wordt fysiotherapie niet vergoed, dan betaalt u de praktijktarieven

Afspraak maken

Wilt u contact met 1 van onze geriatriefysiotherapeuten? Maak dan direct een afspraak.

Maak een afspraak met een specialist

Vragen?

Dr. Betsy Weening- Dijksterhuis PhD
Algemene Fysiotherapie
Geriatrie Fysiotherapie
Fysiotherapie in de palliatieve fase