Angst om te vallen?

Valangst bij ouderen

Leven met valangst kan een grote invloed hebben op de kwaliteit van leven. Valangst komt veel voor bij (kwetsbare) ouderen. Soms door een ervaring met een val maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Soms kan valangst ontwikkeld worden als reactie op de kwetsbaarheid. Indien ouderen vallen leidt dit vaak niet alleen tot lichamelijk letsel maar tevens tot het ontstaan van angst.

Vicieuze cirkel

Mensen met valangst belanden vaak in een vicieuze cirkel. Als gevolg van valangst kan de verwerking van informatie die van belang is voor de oriëntatie verstoord raken. Gevolg is dat de stabiliteit verslechtert. Vaak gebeurt dit dermate subtiel dat iemand zich er niet van bewust is. Het vergroot echter wel opnieuw de kans op een val. Door de opgebouwde angst gaan ouderen minder bewegen waardoor spierkracht, coördinatie en flexibiliteit afneemt. Gevolg hiervan is dat de kans op een val toeneemt. 

Verminder uw (val)angst

Valangst is naar en komt helaas veel voor onder ouderen. Het is belangrijk uit de vicieuze cirkel te komen. Gelukkig zijn er veel manieren om valangst te verminderen en weg te nemen. Onze geriatriefysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in de zorg voor (kwetsbare) ouderen. Met deze specifieke kennis en de juiste training kan samen gewerkt werken aan de valangst. U leert de angst te overwinnen, spierkracht op te bouwen, uw balans te verbeteren en vermijdingsgedrag te voorkomen.

 

 

Openingstijden

Maandag         08:00 - 21:00 

Dinsdag           08:00 - 18:00

Woensdag       08:00 - 18:00

Donderdag      08:00 - 18:00

Vrijdag             08:00 - 18:00

Zaterdag          -

Zondag            -

Onze locatie

Onze praktijk is gevestigd aan de Van Iddekingeweg 65 in Groningen in de wijk Helpman. U kunt voor de deur gratis parkeren.

Indien u niet in staat bent om naar de praktijk te komen kunnen wij behandelingen aan huis verzorgen.

Betsy Weening-Dijksterhuis Geriatriefysiotherapeut Fysio Forte Groningen

Betsy Weening-Dijksterhuis

Fysiotherapeut
Geriatriefysiotherapeut

Ingrid Kik-Jansen Fysiotherapeut Fysio Forte Groningen

Ingrid Kik-Jansen

Fysiotherapeut
Geriatriefysiotherapeut

 

Seliza Boerland Fysiotherapeut Fysio Forte Groningen

Seliza Boerland

Fysiotherapeut
Thuiszorgfysiotherapeut