Aan de slag met uw pijnklachten

Om uw klachten te kunnen verminderen bieden wij onderstaande behandelingen. U kunt op de betreffende behandelinge klikken voor meer informatie of direct contact opnemen met de fysiotherapeut. 

 

Wij hebben in onze praktijk moderne middelen en het juiste behandelplan voor u om u optimaal te laten revalideren of bewegingspijn aanzienlijk te verminderen. Door onze gerichte fysiotherapie zult u weer snel actief bezig zijn, bijvoorbeeld op het sportveld of maakt u weer een fijne wandeling. Bel 050-527 06 00 voor meer informatie, of vul het contactformulier in.

Algemene fysiotherapie

Wij behandelen alle voorkomende functiestoornissen aan de spieren, pezen, gewrichten en banden. Enkele voorbeelden zijn peesontstekingen, artrose, bandpijn en gespannen spieren. Ook voor gevolgen van stoornissen aan het zenuwstelsel, bloedvaten, hart en longen hebben wij gerichte therapieen die wij toepassen door middel van diverse oefeningen en massage.

Wij onderzoeken uw klachten nader, stellen een fysiotherapeutische diagnose, behandelen de klacht, evalueren en koppelen het resultaat terug naar de verwijzende specialist of huisarts. Ons doel is de functie van uw houdings- en bewegingsapparaat zodanig te verbeteren dat een normale houding en beweging weer mogelijk worden. Ook leren wij u hoe u zo goed mogelijk met eventuele resterende beperkingen om kunt gaan.

Geriatriefysiotherapie

Met geriatriefysiotherapie richten wij ons op het dagelijks bewegen van kwetsbare ouderen. Door onze behandeling bevorderen wij uw zelfredzaamheid en verbeteren de kwaliteit van leven. Als uw lichaam of gezondheid het niet toelaat om in onze praktijk behandeld te worden, komen wij graag naar ú toe.

U komt in aanmerking voor deze vorm van fysiotherapie bij onder andere:

 • stoornissen in het bewegingsapparaat (spieren en gewrichten)
 • ziekenhuisopname of verpleeghuisopname

Onze ervaren fysiotherapeuten bieden u:

 • zelfstandigheid door speciale oefentherapie
 • valpreventie
 • deskundigheid op het gebied van dementie

Wij zijn aangesloten bij NVFG (Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Geriatrie).

Oedeemtherapie

Heeft u last van vochtophopingen? Wij behandelen uw klachten met de volgende fysiotherapie:

 • Manuele lymfedrainage: door massage stimuleren wij de afvoer van lymfevocht.
 • Littekenbehandeling.
 • Oefentherapie: als u na een operatie bewegingsbeperking ondervindt, verbeteren wij uw bewegingsomvang en spierkracht in het operatiegebied door gerichte oefeningen.
 • Compressietherapie: met behulp van bandages zorgen wij voor afname van het vocht.
 • Lymftaping: wij verbeteren uw onderhuidse circulatie en bevorderen vochtafvoer door het aanbrengen van een specifieke tape met een liftende werking.
 • Ademtherapie: specifieke oefeningen om de afvoer van lymfevocht te verbeteren.
 • Voorlichting: wij informeren u  over huidverzorging, voeding, preventie en zelfhulp. Ook begeleiden wij u in het opbouwen van uw dagelijkse activiteiten.

Wij zijn lid van de NVFL (Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie binnen de Lymfologie). Deze vakvereniging staat voor kwaliteit en nascholing zodat u altijd verzekerd bent van behandeling volgens de laatste technieken.

Chronische pijntherapie

Pijn hebben terwijl het letsel al helemaal genezen is. Het is frusterend, hinderlijk en het weerhoudt u om aan bepaalde activiteiten deel te nemen. Om uw pijn te onderdrukken werken wij samen met huisarts en psycholoog. Door training helpen onze fysiotherapeuten u omgaan met de pijn tijdens dagelijkse activiteiten. Op deze manier bent u in een later stadium in staat weer de gewone dingen in het leven te doen zonder dat de pijn gevoeld wordt. Tijdens de behandeling richten wij ons op afgenomen conditie, vermijdingsgedrag, en verminderde lenigheid.

Triggerpointtherapie

Triggerpoints zijn pijnpunten in de spieren die diverse langdurige, ook wel chronische, klachten veroorzaken. Denkt u hierbij aan hoofdpijnklachten, tennisarmklachten en gewrichtspijnen zoals knie-, heup- en schouderpijn.